Hoe maak je een goed en leuk dating profiel aan? Vijf tips op een rij.

Starten bij een datingsite is meestal erg eenvoudig, je vult een formulier in en je kunt beginnen. Maar dan blijkt dat het maken van een leuk profiel toch lastiger is dan je in eerst dacht. Welke hobby’s heb ik, wat schrijf ik wel op wat niet, welke foto gebruik ik, hoe wil ik overkomen? Allemaal vragen die opeens in je hoofd opkomen als je het profiel wil vullen.

Een goed datingprofiel is natuurlijk aantrekkelijk en levert leuke reacties op. Nou ja, dat is de bedoeling van het daten, toch? Vandaar vijf tips om dit voor mekaar te krijgen:

1.    wees origineel en verrassend

Dit klinkt als een open deur maar toch wordt dit vaak vergeten. Schrijf een verrassende openingszin die uitnodigt om door te lezen, maak de lezer nieuwsgierig en verleidt hem/haar om op de contactbutton te klikken. Pas op voor dooddoeners als ‘welkom op mijn profielpagina’ of ‘Leuk dat je mijn profiel bekijkt’ of ‘Tja, best lastig om iets over mezelf te schrijven’. Verzin iets origineels waarmee je de aandacht trekt, misschien iets als ‘Ooit een Friensin ontmoet die gek is van …’

2.   wees persoonlijk, laat emoties zien

Maak met voorbeelden je datingprofiel aantrekkelijker, laat de lezer tussen de regels door lezen wie je bent en hoe je in de omgang bent.  Beschrijf eens wat jij romantisch vindt of wat het meest romantisch is wat jij voor een ander hebt gedaan. Vind je humor belangrijk in de relatie? Laat het via voorbeelden aan de lezer weten.

3.    Zien is geloven, laat zien wie je bent

Maak je profiel compleet met een foto, je zult merken dat dit de meeste reacties oplevert. Gebruik een close-up en een foto van je postuur. Wil je een spontaan /lief/ serieus/ sportief/ uitdagend overkomen? Denk dus goed na, hoe je ‘gezien’ wil worden, zodat je de juiste en de gewenste reacties krijgt. Probeer een foto te kiezen waar je alleen op staat (dus ook geen uitsnedes van andere personen). Probeer de tekst en foto op elkaar af te stemmen. Zorg dat de twee matchen en in balans zijn met elkaar.

4. Wees jezelf

Ook dit klinkt als een open deur, maar in de praktijk… Het is natuurlijk geen probleem om je positieve kanten extra te benadrukken maar blijf wel met je voetjes op de grond. Dit voorkomt zeker later veel teleurstellingen.

5.    Relativeer :)

Relativeer de wat serieuzere onderwerp, zodat je datingprofiel luchtig en aantrekkelijk blijft. Gebruik bijvoorbeeld een kwikslag om je tekst op te vrolijken. Stel dat je gebruikmaakt van een waslijst aan eisen waaraan de ander ‘moet’ voldoen, zou je kunnen afsluiten met ‘en natuurlijk mag je hetzelfde van mij verwachten ;-) ‘. Zo maak je je profiel toegankelijker.

Met deze vijf tips kun je een begin maken met je dat onweerstaanbare profiel ;) voor een Christelijke datingsite. Heb je bijvoorbeeld een profiel gemaakt laat het dan eens lezen door een goede vriend of vriendin zij zullen je zeker bijstaan met tips en trucs. Happy dating!

Het Christelijke datingsite team.

Dit bericht is geplaatst in christelijke datingsites vergelijken, Datingprofiel maken, gratis dating en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>